Izomerővel hajtják szombaton a Tilos Rádiót


Szombat már elmúlt, de azért érdekes hír még így egy nappal később is 🙂
Lehet, hogy a média más piaci szereplőire is ráférne egy kis “izomerős” üzemeltetés egy-egy hétvégén. 🙂
————————————————————————————
Hálózati karbantartás miatt áramszünet lesz szombat délelőtt a budapesti Mária utcában, ám mégsem hallgat el az utcában működő Tilos Rádió: különleges bringák segítségével a rádiósok és a vállalkozó kedvű hallgatók fogják előállítani az adáshoz szükséges áramot.
Szombaton reggel nyolc órától délután kettőig hallgatott volna áramszünet miatt a Tilos Rádió, ám civil összefogásban az adó szimpatizánsai a tavaszi Critical Masson már kipróbált, és a tabáni domboldalon, a zenei programhoz áramot produkáló rendszerrel maguk fogják előállítani a rádió minimális üzemeltetéséhez szükséges mintegy 250-300 wattnyi áramot.

„A Tilos meglehetősen bringaközpontú, sokszor alig lehet beférni a stúdióba a kerékpároktól, így szinte biztos, hogy bírni fogjuk izomerővel” – mondta Csabai Gábor, a Tilos Rádiót működtető alapítvány kuratóriumi elnöke. Szerinte végszükség esetén akár egy hónapig is elműködne így az adó.

„Minden nélkülözhető fogyasztót – tehát még a szellőzést és a számítógépet is – lekapcsolunk, hogy csak az adáshoz legszükségesebb berendezéseket működtessük. A generátorok, valamint a speciális áramkörök és néhány kölcsönkapott autóakkumulátor alkotja majd a rendszert” – tette hozzá Csabai Gábor. Mint mondta, egy kerékpárral mintegy 80-100 Watt áramot lehet megtermelni.

forrás: MTI