HDV, AVCHD, DV video konverter HD-SDI monitorozáshoz


A Redbyte termékéhez hasonlóan erősen hiánypótló jellegű termék a Convergent Design HD-Connect MI dobozkája, ami HDMI kimenetből állít elő videó kimenetet számítógép használata nélkül.

mi_toprA bemenete HDMI vagy Firewire, a kimenete HD/SD SDI 7.1 hangcsatornával és time-code-dal. RS422 és Firewire vezérlésekkel is rendelkezik VTR távvezérléshez.  Kiválóan alkalmazható például konzumer vagy félprofi HD kamerák HDMI kimenetén keresztül tömörítetlen HD videó kinyeréséhez vagy számítógép alapú utómunkarendszerek monitorozásához esetleg HD SDI beíráshoz.  A minősége egészen kiváló, mivel veszteségmentesen, A/D és D/A konverzió nélkül alakítja át a csatlakozásokon közlekedő video és hangjeleket. Aki nem próbálta még a kameráján a HDMI kimenetet ezen az átalakítón keresztül, az nem tudja az milyen minőségre képes :).

A Firewire csatlakozáson keresztül nemcsak a VTR-t lehet vezérelni vagy magát a készüléket beállítani, de lehetséges file – videó konverzió is: a kamkorderről vagy asztali magnóról a Firewire csatlakozáson keresztül érkező DV, HDV és AVCHD adatfolyamot is HD-SDI-ra tudja konvertálni a szerkezet. Amennyiben a HD/SDI jeleket egy Avid Media Composer Adrenaline-nal, Nitris DX-szel vagy Mojo DX-szel rögtön fel is vesszük, valós időben DNxHD-re vagy DVCPRO HD-re is konvertálhatóak a HDV, DV és AVCHD file-ok. Valós időben. Így a vágás sokkal egyszerűbb, gyorsabb lehet és talán még jobb minőségű a végtermék is.

Tényleg ügyes szerkezet. Az ára pedig kifejezetten meglepő.