HD képkeverő, 3D funkcionalitással – Snell Kahuna


A Snell Kahuna képkeverője már sokak számára nem újdonság, az egyik legismertebb HD-SDI/SDI multiformátumú képkeverő évek óta. Mostantól minden eddiginél “multifomátumúbb” lesz, tud már 3D sztereo üzemmódban is élő műsorokat feldolgozni. Az új kiegészítés különösen a kamerák konfigurálásánál és beállításánál tehet majd jó szolgálatot.

További érdekesség a K-Watch és a K-Mirror szoftver.

Az előbbi nagyobb rendszerekben megosztja a grafikai erőforrásokat, automatikusan konvertálja a különböző grafikus file formátumokat az optimalizált felhasználásra.

snapshot-2009-04-25-09-57-42

Segítségével akár el is hagyhatók a drága adásfeliratozó rendszerek, hiszen a grafikai munkaállomásokon elkészített feliratokat, template-ket a Kahunán keresztül, annak belső memóriáját használva lehet adásba küldeni.

A K-Mirror szoftver szintén nagyobb rendszerek számára kitalált funkció:

snapshot-2009-04-25-10-00-44

alkalmazásával központilag menthető és archiválható a rendszerben lévő Kahuna képkeverők beállítása, trükkkészlete, a különböző projektek megvalósításához használt minden szükséges adat.

kahuna-2_lores

Most már hivatalosan is létezik az 1 M/E felépítésű, mindössze 3U magas házba tervezett új “kis” Kahuna. Ha az ember nagyon erőskösött, akkor rendelhetett belőle eddig is, de hivatalosan a cég árlistájában, honlapján megtalálhatóan nem igazán létezett. Minősége, szolgáltatásai pontosan egyeznek a nagy testvérekével, persze a  méret adta korlátok között. Az ára természetesen arányosan kevesebb, mint a 2, 3 vagy 4 M/E konfigurációé, elérhetővé válhat így kisebb televíziók, közvetítő kocsik sőt akár igényesebb prezentációs rendszerek számára.Természetesen extrém módon energiatakarékos és megbízható, a Snell hagyományokhoz hűen. A képminőség pedig soha nem volt kérdés.

snapshot-2009-04-25-09-54-37