Szabadalmaztatott, különleges minőségű HDMI kábelek – Wireworld


Pár bejegyzéssel ezelőtt már említésre került a Wireworld és az ő különleges minőségű, 10.2 Gbps átviteli képességű masszív HDMI kábele.

Egyre több eszközön jelennek meg, elsősorban monitorozási célokra, a HDMI csatlakozók még a broadcast célokra gyártottakon is. Az ismertebb profi kábelgyártók még nem nagyon izgultak rá a témára, talán csak a Belden az egyetlen, aki beszállt és már gyárt HDMI-t, de ők is inkább házimozi célokra és ki tudja a világ mely részén… 🙂

A hifi és házimozi felhasználások egyik elismert gyártója az amerikai Wireworld.  A szabadalmazás alatt álló HDMI kábelei a legstrapabíróbb és legjobb minőségűként kezdenek egyre inkább terjedni. A lapos HDMI kábelük mindössze 4mm vastag és 18 mm széles, igen rugalmas.

hdmi_crosssec

A csatlakozók masszív, öntött fém csatlakozók, precíz 100 ohmos impedanciával. A csatlakozó tűi előbb ezüstözésre, majd aranyozásra kerülnek, így minimalizálva a veszteségeket és növelve a megbízhatóságot, élettartamot. A vezetők anyaga nagy tisztaságú réz, a magasabb árkategóriában pedig un OCC réz, vastag ezüst bevonattal a drót felszínén. A kábelek 15m-ig általában tudják az 1080p átvitelt és 20m  a gyártó által kínált maximális hossz, a teljes 10.2 Gbps átviteli sávszélességet általában 12m-ig garantálja a cég. Május elején érkezik belőle szállítmány, akit érdekel, hogy a fenti műszaki jellemzők látszanak-e a képernyőn is, jobb képminőség formájában, vihet majd el kipróbálásra, tesztelésre.

67

2 thoughts on “Szabadalmaztatott, különleges minőségű HDMI kábelek – Wireworld

Comments are closed.