CatDV MAM szoftver, 8 – as verzió


A file-alapú televíziós munkafolyamatok szükségessé teszik valamilyen rendszerező szoftver használatát, aminek segítségével mindíg tudjuk, hogy a produkciós folyamat során használt és keletkezett file-ok merre találhatóak, illetve a rendszerező szoftver segítségével mindíg a gyártási igényeknek legmegfelelőbb formátumban álljanak rendelkezésre.

A MAM a Media Asset Management rövidítése. A MAM szoftverek végzik a rendelkezésre álló tartalmak és néhány esetben erőforrások rendszerezését, katalogizálását.  Ma már minden nagy gyártó rendelkezik igen nagy rendszerek és nagy mennyiségű tartalom kezelésére alkalmas saját fejlesztésű szoftverrel. Persze a kisebb, független szoftver fejlesztők is jó lehetőséget látnak a nagy gyártók rendszereinél sokszor számottevően megfizethetőbb megoldások kifejlesztésében.

Az egyik úttörője a műfajnak az angol Squarebox és az ő CatDV szoftvere, amely 8-as szoftverváltozatát most jelentette be a gyártó.

Az új verzió minden eddiginál többféle file formátummal képes feldolgozni ideértve a televíziózásban használt új HD formátumokat is. További érdekesség hogy az integrált media player az audio hullámformát is kijelzi, megkönnyítve így a hasznos részek kiválasztását hang alapján. Megújult a loggolás is, ezentúl a markerhez tartozó időkódhoz köti a szoftver a loggolás során tett megjegyzéseket, illetve felvehető az anygahoz un kommentátor sáv is, hangban is lehet rögzíteni a megjegyzéseket.

A számos további fejlesztés megismereséhez a szoftver nyilvános beta verziója letölthető a gyártó honlapjáról.

http://www.squarebox.co.uk

2 thoughts on “CatDV MAM szoftver, 8 – as verzió

Comments are closed.